TEHNOLOGII

Imbinare in dinti

Imbinarea in dinti este o tehnologie folosita in special pentru realizarea panourilor din lemn de mari dimensiuni si a tocatoarelor pentru bucatarie. Este o tehnologie noua si ecologica, ce asigura o finisare de calitate a produselor. Ajuta la eliminarea pierderilor de materie prima intr-un procent foarte mare. Chiar daca produsul finit este putin mai scump, rezultatele sunt pe masura. Panourile se pot realiza atat din lamela intreaga cat si prin imbinarea in dinti, avand lungimi de pana la 3 m si latimi de pana la 0.9 m. Pot fi folosite atat ca blaturi de bucatarie cat si pentru alte destinatii, in functie de cerintele clientului.

Finisarea Panourilor si a Tocatoarelor

Tocatoarele si panourile din lemn de fag pot avea diferite culori sau pot fi tratate cu uleiuri. Daca doriti, se poate renunta la uleiere, iar produsele vor fi albe; uleiul da o culoare rosiatica lemnului. De obicei, tocatoarele de bucatarie sunt tratate cu ulei, iar clientii, de regula, doresc acest lucru.

Produse Ecologice

Lemnul de fag necesar producerii tocatoarelor de bucatarie, panourilor si micului mobilier provine din paduri gestionate in conformitate cu cerintele si standardele internationale. Procesul de fabricatie este ecologic datorita faptului ca folosim tehnologie de ultima generatie, protejand mediul inconjurator. Resursele de lemn sunt atent gestionate, iar rumegusul si resturile de lemn care au ramas in urma procesului de productie sunt folosite ca energie calorica, pentru incalzire.

Durata de viata a produselor: daca sunt intretinute corespunzator, tocatoarele, panourile sau mobilierul pot fi folosite pentru intreaga viata. Acestea se pot reconditiona sau recicla.

Lemnul de fag

Padurile de fag sunt raspandite in Romania si sunt gestionate foarte bine. Lemnul se poate folosi doar daca padurea este foarte deasa, si se fac taieri doar pentru a face loc copacilor tineri sa creasca.

Studierea structurii naturale si dinamice a ecosistemului de paduri naturale de fag are o importanta strategica pentru fondul forestier European si Romanesc, datorita importantei padurilor de fag in Europa (aprox. 12 milioane ha), reprezentand o importanta resursa atat pentru productia de cherestea, cat si pentru conservarea biodiversitatii si protectia mediului.

Dominatia fagului in padurile din Europa este in crestere ca rezultat al schimbarilor climatice si intoarcerii la vegetatia naturala, datorita unui management durabil bazat pe dinamica padurilor naturale.

FLUXUL TEHNOLOGIC

Aburirea si uscarea

Reprezinta activitati de baza in fluxul de productie care se realizeaza cu incinte moderne, echipate cu calculatoare speciale ce asigura controlul fiecarei etape a intregului proces.

Linie panouri

Hala de productie este dotata cu echipamente moderne si performante care asigura o productivitate ridicata. Fluxul de prelucrare panouri cuprinzand utilaje specializate. Cum ar fi: patru fete, imbinat in dinti, presa cu curenti de inalta frecventa, masina de calibrat si CNC.

Complectati formularul de contact sau accceseaza pagina noastra de facebook.